Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
12 juli 2011

IMDb app nu ook voor Honeycomb

IMDb is veruit de meest populaire film, serie en acteur-database van de wereld. Met een mooie applicatie heeft deze site haar bereik enorm vergroot door ook op vrijwel alle mobiele apparaten op een gebruiksvriendelijke manier aanwezig te zijn. Nadat een speciale IMDb iPad app is gepubliceerd, kwam recentelijk ook een Android tablet app uit. Lees verder voor meer informatie en een link naar deze populaire film applicatie.

Met meer dan anderhalf miljoen film- en serie-titels en 3,2 miljoen acteurs in de database kun je spreken van een ware schat aan informatie. Over elke film en serie zie je een bijna eindeloze lijst aan statistieken. Van de lengte van de film en een beknopte samenvatting tot een verzameling reviews, de officiële film trailers en, een van de meest handige onderdelen, de waardering van soms wel honderdduizenden bezoekers over die ene film. Ook erg handig is de watchlist, waarmee je handig je favoriete series kunt volgen. En dat alles in één applicatie.


Helaas is het nog niet mogelijk om de film-tijden in Nederland te zien in deze app. Voor verschillende andere landen is deze optie al wel beschikbaar. Het lijkt een kwestie van tijd voordat ook Nederlandse bioscoop informatie beschikbaar komt.

De IMDb Android tablet applicatie versie 2.0 is ook nog eens verbeterd ten opzichte van de smartphone versie en de iPad versie. Enkele kleine bugs zijn verwijderd en kun je met je Facebook-account inloggen om nog sneller je oordeel of loftuiting te kunnen delen.

Met in totaal meer dan 21 miljoen mobiele downloads, waarvan 7,5 miljoen voor Android, is deze app een heuse succesformule. Dat het publiek deze applicatie ‘slechts’ een 4,4 (van 5) geeft is ons dan ook een raadsel.

Download de IMDb Android tablet app hier.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook ... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.