AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
6 december 2012

Android grote winnaar van 2012

De vele onderzoeken en voorspellingen van IDC geven een goed inzicht in de ontwikkelingen van de tabletmarkt. Ondanks de voorspellingen en ingewikkelde algoritmen is het lastig om een groeimarkt te voorspellen. De verwachtingen worden regelmatig bijgesteld. De laatste IDC rapportage over de wereldwijde Android-tabletmarkt bieden weinig nieuwe inzichten. De enige significante aanpassing die gedaan is, is een bijstelling van de prestaties van het Android-systeem in 2012. Het marktaandeel van Android is wederom naar boven bijgesteld.

Verkopen

Een groeiend Android marktaandeel betekent niet dat de concurrentie, voornamelijkApple’s iPads, het slecht doen. De totale tabletmarkt zal in 2012 namelijk groeien. En de groei zal groter zijn dan verwacht.


De verwachting voor 2012 is naar boven bijgesteld met zo’n 5 miljoen exemplaren naar een totaal aantal van ruim 122 miljoen tablets. Zowel een grote vraag naar iPad Mini’s als een groter dan verwachte vraag naar Android-tablets verklaart deze stijging.

Marktaandeel

Het marktaandeel van Android zal in 2012 stijgen naar 42,7 procent. In 2011 was dit nog 39,8 procent. Dit gaat voornamelijk ten koste van het marktaandeel van Apple, dat daalt van 56,3 procent naar 53,8 procent. Het aandeel Windows 7-tablets was slechts 1 procent in 2011. De komst van Windows 8 zal dit aandeel laten stijgen met slechts 2 procent naar 2,9 procent in totaal.

Pas op langere termijn, zo verwacht IDC, zal Windows significante marktaandelen gaan scoren met zo’n 10 procent in 2016. Hiermee lijkt de voorspelling van IDC gelijk aan de tegenvallende verwachtingen van andere analisten. De marktaandelen van Apple en Android zal zich stabiliseren in de aanloop naar 2016 met een aandeel van respectievelijk ongeveer 50 procent en 40 procent.

Overigens zullen tablet-fabrikanten zonnige jaren tegemoet zien. Het aantal tablet-verkopen zal in ieder geval tot en met 2016 blijven stijgen van 122,3 miljoen in 2012 naar 172,4 miljoen in 2013 tot het duizelingwekkende aantal van 282,7 miljoen exemplaren in 2016.

Nederland

Cijfers voor Nederland zijn niet bekend gemaakt. Wellicht kunnen we in Nederland een grotere procentuele groei verwachten.

De populaire Google Nexus 7 tablet is nog slecht op voorraad en zal in 2013 nog een flinke uitwerking hebben op de resultaten. Daarnaast komen andere goedkope tablets, waaronder misschien nog de goedkope Google Nexus 10, naar Nederland. Ook zijn de goedkope tablet-computers van Amazon en de NOOK-tablets (nog) niet te koop in Nederland.

Ook op het gebied van Windows 8 kunnen we nog vanalles verwachten. Tot nu toe is het Windows 8 tablet aanbod beperkt.

Via: Nu.nl

Wij zijn op zoek naar de beste tablet van 2012.

Breng je stem uit en maak kans op 100,-


> Stem nu

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Prijzen ASUS Nexus 7



De ASUS Nexus 7 wordt momenteel niet in Nederland verkocht.

Een reactie

  1. Er wordt in dit artikel steeds gesproken over ‘de verwachting voor 2012′,
    Gaat het dus nu over het (bijna gelopen) jaar 2012 over juist over het koment jaar 2013??

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.