AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
17 januari 2013
Bron: Sammobile

Gerucht: Samsung Galaxy Note 8.0 specs

De doorgaans goed ingelichte website Sammobile heeft informatie ontvangen over een nieuwe Note tablet, welke een schermformaat moet krijgen dat ligt tussen de huidige Note-varianten. Volgens de website zou de vierde Galaxy Note een schermformaat krijgen van 8,0 inch en hierdoor de Samsung Galaxy Note 8.0 gaan heten. Wat verder opvalt is het formaat. Met een dikte van minder dan 8 millimeter en een gewicht van 330 gram zal het een zeer dunne en lichte 8 inch Android tablet worden.

Eerder verschenen al geruchten over een 7,7 inch variant van de Note tablet van het Koreaanse concern. De vermeende Note 7.7 zou geleverd worden met een quad-core Samsung processor.


De details over de chipset van de Note 8.0 weet Sammobile niet te melden. De Android tablet met de interne codenaam Kona zal het artikelnummer GT-N5100 krijgen voor de 3G-versie en GTN5110 voor de WiFi-versie. De tablet zou over 2 GB RAM gaan beschikken en een 4.600 mAh accu aan boord hebben. Android 4.2 Jelly Bean wordt de software van de nieuwe Note tablet.

De Galaxy Note 8.0 krijgt volgens de informatie een resolutie van 1280 bij 800 pixels, wat prima is voor een kleinere tablet, een 5 megapixel camera en een 1,3 megapixel frontcam. Er zullen 16 GB en 32 GB varianten verschijnen en de opslag capaciteit van deze nieuwe Note tablet is weer uit te breiden met behulp van een microSD-kaartje.

Als Sammobile correct is met de informatie dan zien we geen compabiliteit met 4G-netwerken. Een opvallende beslissing van Samsung, aangezien 4G de norm lijkt te worden voor 2013.

Eerder verschenen drie Note-toestellen op de telefonie- en tabletmarkt. De phablets (apparaat met een schermformaat van rond de 6 inch - een telefoon of een tablet?) genaamd de Galaxy Note en de Galaxy Note 2. Vanwege het succes van de eerste phablet verscheen een tablet-versie van 10 inch genaamd de Galaxy Note 10.1.

  • Schermdiagonaal 10.1 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1280 x 800
  • Afmetingen 262 x 180 x 89 mm
  • Processor quad-core Samsung processor
  • Gewicht 597
  • Opslagruimte 16 GB /
  • Introductiedatum augustus 2012
Alle specificaties >

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.