Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief
8 januari 2013

Android 4.1 software update voor Galaxy Tab 2 7.0 uitgerold in Nederland

Samsung Galaxy Tab 2 7.0 update Android 4.1 Jelly BeanSamsung Nederland heeft zojuist laten weten dat de Samsung Galaxy Tab 2 7.0 update naar Android 4.1 klaar staat voor de Nederlandse gebruikers. Alleen de bezitters van het WiFi-model (P3110) kunnen de update naar Jelly Bean voor hun Samsung tablet vanaf nu downloaden via Kies of OTA. De update was vorig jaar al aangekondigd maar wordt nu pas uitgerold in Nederland. Na de break lees je wat deze update te bieden heeft.

Wil je de software update direct installeren en krijg je geen automatische melding binnen via de notificaties? Dan kun je direct downloaden via Samsung Kies. Dit programma dien je te downloaden op je pc en door middel van een verbinding met je pc via de meegeleverde kabel wordt de software geïnstalleerd. Je kunt ook even wachten, de automatische draadloze update (OTA - over the air) wordt gefaseerd uitgerold wat enkele dagen kan duren.


In totaal gaat Samsung slechts 4 van haar al bestaande tablets updaten naar Android 4.1, waarvan de Galaxy Tab 2 7.0 dus een van de gelukkigen is. Welke Samsung tablets Android 4.2 (ook Jelly Bean genoemd) zullen krijgen is nog niet bekend gemaakt.

Android 4.1 Jelly Bean biedt je enkele nieuwe features ten opzichte van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Een verbeterd toetsenbord, spraakaansturing, nieuwe notificaties met meer informatie en Google Now zijn enkele voorbeelden van de verbeteringen. De belangrijkste eigenschap is de verbeterde snelheid.

Bekijk hier alle nieuwe eigenschappen van Android 4.1 Jelly Bean
Bekijk hier welke tablets een Android 4.1 update krijgen
Bekijk hier alle nieuwe eigenschappen van Android 4.1 Jelly Bean
Bekijk hier welke tablets een Android 4.1 update krijgen

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

9 reacties

  1. Heb de update gedaan en een paar keer opnieuw opgestart, maar als je bij toestelinfo kijkt staat deze nog steeds op androidversie 4.0.4.; hoe kan dit ???
    Is dit wel een jelly-bean update ???

    • Misschien had je een oude update (van 4.0.3 naar 4.0.4)? Een dezer dagen moet de Android 4.1.1 update bij je verschijnen, zo geeft Samsung Nederland aan.

      • Bij mij staat ‘t op Android 4.1.1 na installatie. De notificatie banner bovenin ‘t scherm komt mij wel bekend voor evenals de horizontale recent apps list. Kan hiermee ook apps omhoog van ‘t scherm swipen zoals in webOS. Wel jammer dat je nog steeds niet de volgorde van apps in deze lijst kan wijzigen. Het feit dat deze lijst in tegenstelling tot de vorige versie beeldvullend wordt weergegeven is erg onhandig en omslachtig.

        Jammer, had van Mattias Duarte als voormalig webOS-architect wel meer verwacht.

    • Daarna moet je nog een update uitvoeren en dan heb je 4.1

  2. Draai al weken JB met mijn P3100 met een vodafone Germany rom van http://www.sammobile.com. Flashen met odin en werkt foutloos.

  3. BIj OTA krijg ik nog bericht dat er geen systeem update beschikbaar is voor mijn GT-P3113.

    Vragen:
    1. Hoe kan men KIES gebruiken aangezien dit een firmware update betreft en er geen USB port aanwezig is?
    2. Moet tablet ook aangeschaft zijn in NL of is gebruik en fysieke aanwezigheid in NL al voldoende?

    • Ik weet niet of de GT-P3113 ook een update krijgt. Samsung NL meldt een update voor de GT-P3110, wat misschien een ander model is. Als ik wat zoek op Google dan lijkt de GT-P3113 een WiFi type te zijn uit de VS?

      1) Kies draait op je pc. Dit is een (belachelijk zwaar) programma. Je kunt je tablet aansluiten via de connector kabel op je pc. Kies herkent je tablet en je kunt kijken via Kies op je pc of er een software update beschikbaar is.
      2) Het gaat om de tablet versie (bijv. GT-P3110) en de build versie van de software. Het kan zijn dat Samsung de GT-P3110 heeft aangepast voor Nederland (bijvoorbeeld speciale builds voor telecom providers die graag haar eigen software op de tablet willen mee installeren). Fysieke aanwezigheid in een land of instelling van een taal is normaal geen issue, het gaat echt om het type tablet en het type software dat daar op is geïnstalleerd. Zoals gezegd, in verschillende landen worden vaak dezelfde tablet typen verkocht met andere software versies daarop.

      • Klopt het is een in de VS gekochte tablet voor omgerekend 125 euri.

        Ik heb kies gedraaid en had binnen een kwartier een ge-update tablet dat nu aanvoelt als mijn Galaxy IIIS. Bedankt!

  4. Heb verleden week de laatste update voor de gedaan maar merk dat de stock internet browser niet is af te sluiten met het kruisje.
    Ook een vastloper gehad toen ik talkback aan het probereb was.

    Volgens mij klopt et iets niet.
    Hoe opnieuw de installatie te doen of de oude software?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.